Voortgang

01 July 2022

Voortgang is een vreemd concept. Soms vlieg je naar voren en neem je enorme stappen, soms is je voortgang stilstaan en ervoor zorgen dat je niet terugvalt. Waar de verschillen in zitten, is vaak moeilijk te zeggen.

Wanneer alles van een leien dakje loopt, gaat de tijd sneller, lijkt het allemaal eenvoudiger. Wanneer je van dat leien dakje af bent gevallen, doe je er een half uur over om je sokken aan te trekken, rot het eten in je koelkast dat je heb gekocht in een periode van energie, motivatie en goede voornemens.

Gisteren heb ik, nadat ik er jaren tegen gevochten heb, mijn kledingkast opgeruimd. Eigenlijk was mijn kledingkast een opslagplaats van oude kleding. Alles lag door elkaar, zomer- en winterkleding gemengd, broeken tussen blouses, sokken tussen ondergoed, en formeel tussen informeel. Met andere woorden, ik zag de bomen door het bos niet. Als gevolg hiervan, en omdat het niet meer in mijn kast paste, zat een deel van mijn garderobe in 2 wasmanden. Hieruit haalde ik mijn schone kleding, daarna werd het gewassen en eindigde het weer in dezelfde mand. Af en toe trok ik iets uit de kast, met als gevolg dat mijn manden steeds voller werden, en dit ook niet meer te overzien was.

Vorige week heb ik 2 nieuwe dingen aangeschaft; plastic bakjes en een kleding vouwplank. De plastic bakken waren voor mijn sokken. Ik heb iets met sokken, ik koop ze regelmatig en gooi ze nooit weg. Ik heb nu 6 bakken met sokken, per categorie 1 bak. Sportsokken, enkelsokjes, nette sokken zwart, nette sokken wit, leuke sokken, en diverse sokken. Hoppa! Opgeruimd!

De vouwplank zorgt ervoor dat alles dat ik ermee vouw dezelfde maat heeft. Zo is alles goed te stapelen en ziet het er supernetjes uit.

Ook heb ik mijn winterkleding uit mijn kast gehaald en opgeslagen en mijn zomerkleding allemaal opnieuw gevouwen en in mijn kast gelegd. Mijn wasmanden zijn leeg.

Dit lijkt een kleine voortgang, maar aangezien ik er al jaren mee bezig ben, is het enorm groot.

   

Deze voortgang heeft gezorgd voor rust en trots. Trots omdat wederom blijkt dat ik het toch wel kan als het tenminste goed met me gaat.

Mijn voortgang gaat gestaag. En dat vind ik prima.