Scenarioschrijver

05 October 2022

Ik ben een scenarioschrijver. Zo houd ik mezelf bezig. Ik vraag me altijd af “wat als…” en bedenk dan wat er allemaal zou kunnen gebeuren. Naast een manier van omgaan met onbekende situaties, gebruik ik het ook als entertainment.

Wat als er daadwerkelijk een zombie Apocalyps zou uitbreken? Zou ik die dan kunnen overleven? Vóór 2020 zou mijn antwoord “nee” zijn geweest, omdat ik fysiek niet één van de sterkste ben, maar sinds die tijd heb ik geleerd dat ik geen moeite heb om bij mensen uit de buurt te blijven, met als gevolg dat ik dus ook minder snel gebeten zal worden. Ik heb ervaring met inbreken (maak je niet druk, niks illegaals, ik heb buren geholpen die hun sleutel waren vergeten), dus dat zal me ook prima verlopen. In de afgelopen 2 jaar heb ik ook gezien dat er een heel aantal mensen hersendood zijn met betrekking tot regels, hygiëne, en aanpassingen doen ten goede van het algemeen. Hen vermijden is mij prima gelukt. Eten zou nog wel een interessant punt zijn. Ik lust niet alles, maar om leven te blijven offer ik mezelf wel op.

Wat als ik ineens de loterij zou winnen en enorm rijk zou zijn? Deze is makkelijk; dan koop ik een hutje op de hei, met een stuk tuin met een hek erom zodat de hond naar buiten kan. Daarna koop ik de meest comfortabele bank die ik kan vinden en ga ik lezen. Ik huur een persoon in die voor mij zorgt, schoonmaken, koken, de was doet, en afspraken maakt en ik begin een luizenleventje. Als ik dan een keer zin krijg om te reizen zou ik dat ook doen. Niet te veel, want thuis is toch het fijnste. Misschien krijg ik het een dag op mijn heupen en begin ik een groentetuin. Handig ook, als de zombie Apocalyps begint.

Wat zou ik doen als ik ineens een superkracht zou hebben? Zou ik dan held zijn of schurk? Natuurlijk wil iedereen held zijn, dat is een idealistisch beeld dat we hebben van onszelf, maar de realiteit is anders. Ik zou heel waarschijnlijk mijn kracht gebruiken om mijn eigen leven makkelijker te maken. Stel ik ben telepathisch; als er dan een rij van 10 mensen bij de kassa staat, bedenken ze spontaan dat ze nog iets vergeten zijn, en dat ik wel even voor mag. Telekinetisch? Nooit meer opstaan om drinken te pakken, het komt door de lucht naar je toe gevlogen. Superkracht? Alle obstakels in je weg gewoon aan de kant zetten. Vliegen? Nooit meer wachten voor een rood licht! Onzichtbaar? Die houd ik voor mezelf, want wat ik wil doen is best wel illegaal.

Ik ben een scenarioschrijver. Ik verzorg mijn eigen vermaak.