Nieuwsbrief juni 2024

26 June 2024

Het heeft echt heel lang op zich laten wachten, maar het is eindelijk zomer. De terrassen stromen weer vol en de jassen en paraplu’s worden verruild door sandalen en zonnebrillen. Na maanden van gemopper over de regen, kunnen we nu eindelijk met z’n allen eens mopperen over de hitte. Het is eens een verademing om over iets anders te kunnen mopperen nietwaar? Al is het Nederlands elftal momenteel ook een hot topic natuurlijk.

Lees verder

Nieuwsbrief april 2024

24 April 2024

De afgelopen periode heeft voor het team van Stichting Boekenwerk in het teken gestaan van kennis opdoen en acquisitie.

Lees verder

Nieuwsbrief maart 2024

13 March 2024

De afgelopen maanden is Joost op de achtergrond druk aan de slag geweest met het maken van de nieuwe webshop. Er zijn nog een aantal laatste testen die we gaan uitvoeren, maar als het goed is komt deze op korte termijn online.

Lees verder

Nieuwsbrief december 2023

20 December 2023

Het jaar is bijna voorbij en dat merken we ook bij Stichting Boekenwerk. De deelnemers sluiten 2023 af met een gezellige kerstlunch, om dan van een welverdiende vakantie te genieten.

Lees verder

Nieuwsbrief oktober 2023

20 December 2023

Allereerst willen we met jullie delen dat Stichting Boekenwerk sinds midden september een nieuwe stagiaire heeft. Lotte zal haarzelf in deze nieuwsbrief aan jullie voorstellen.

Lees verder

Nieuwsbrief september 2023

18 September 2023

In de maanden juli en augustus hebben we een Zomeractie gehad met daarbij speciale korting op onze boeken. Tijdens deze maanden hebben we in totaal 93 boeken verkocht! Toen we na onze zomersluiting terug kwamen, waren er zelfs 27 bestellingen. We zijn ontzettend trots op het feit dat klanten onze webshop steeds vaker kunnen vinden.

Lees verder

Nieuwsbrief juni 2023

23 June 2023

Tijdens de zomermaanden juli en augustus krijgt u op elke bestelling 20% korting tijdens de zomer-lounge-weken.

Lees verder

Nieuwsbrief mei 2023

31 May 2023

Op 15 mei is Stichting Boekenwerk, samen met Van Z naar A re-integratie, begonnen op een nieuwe locatie aan de Thorvaldsenlaan 12 te Eindhoven. Voor deze verhuizing hebben we slechts 1 week de deuren moeten sluiten. Deze nieuwe locatie heeft een prettige en rustige sfeer. Ook de deelnemers zijn blij met de grote open ruimtes, ze benoemen het als ‘een mooie nieuwe plek’. We nodigen u van harte uit om een keer onze mooie locatie te komen bekijken.

Lees verder

De Autismeweek

03 April 2023

Van 25 maart tot en met 2 april valt dit jaar De Autismeweek. Deze keer is als thema gekozen voor de diversiteit binnen het spectrum van autisme. Autisme heeft natuurlijk vele kanten. Iedere persoon met autisme is anders. Dit is wat het spectrum van autisme zo interessant maakt, aldus deelnemers van onze stichting.

Lees verder

Nieuwsbrief Maart 2020

15 March 2023

Mijn naam is Ellen van der Hart en sinds begin februari werk ik als begeleider bij Stichting Boekenwerk. Naast mijn werk als keuzecoach ("voor al uw vragen") werk ik op vrijdagochtend met en voor de deelnemers van de arbeidstraining.

Lees verder

Nieuwsbrief maart 2023

13 March 2023

Het jaar 2023 is voor Stichting Boekenwerk en haar deelnemers begonnen met enorme veranderingen. Er is een nieuw bestuur (van Z naar A Beheer bv), we zitten op een andere locatie aan de Noord-Brabantlaan 2 en er zijn nieuwe medewerkers op de werkvloer. Dit zijn Marieke Tadema-van Hassel en stagiair Floris van der Burg, zij stellen zich in de volgende nieuwsbrief voor.

Lees verder

Nieuwsbrief december 2022

22 February 2023

Wat een magnifieke gelegenheid dat ik in mijn laatste nieuwsbrief kan melden dat we dit jaar 5 mensen aan een betaald baan hebben geholpen! (Onze caseload bestaat uit gemiddeld 25 deelnemers per week.) Na Corona zijn we met vliegende vaart alle mogelijkheden voor deelnemers gaan benutten en zie wat een prachtig resultaat.

Lees verder

Nieuwsbrief Oktober 2022

05 October 2022

We zijn volop bezig met de veranderingen die eraan staan te komen!

Lees verder

JA! Stichting Boekenwerk blijft!

20 June 2022

Met veel plezier kan ik jullie vertellen dat Stichting Boekenwerk haar deuren niet gaat sluiten. Afgelopen weken hebben Thomas van de Burg van “Van Z (zorg) naar A (arbeid)" en ik een aantal prettige gesprekken gehad om de overgang te bespreken naar een nieuw bestuur.

Lees verder

Nieuwsbrief November 2021

10 November 2021

Laten we beginnen met de plannen voor 2022: Omdat er tot nu toe geen geschikte partij is die zich gemeld heeft om Stichting Boekenwerk voor te zetten, wordt het tijd om duidelijkheid te geven over volgend jaar. Cindy en Carina hebben afgesproken dat we allebei tot eind december 2022 de deuren van Stichting Boekenwerk open houden (mits we voldoende deelnemers hebben). Ellen blijft ook op vrijdagochtend de arbeidstraining begeleiden.

Lees verder

Nieuwsbrief juli 2021

15 July 2021

De zomervakantie staat voor de deur: van 26 Juli t/m 8 Augustus heeft Stichting Boekenwerk vakantie. Boeken die besteld worden zullen na 8 Augustus weer verzonden worden. Dit melden we ook op de webshop.

Lees verder

Het optimaliseren van de zelfredzaamheid op de arbeidsmarkt bij mensen met autisme en een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

01 July 2021

In de beroepswereld draait het steeds meer om duidelijke communicatie, jezelf verkopen en contacten leggen. Juist deze punten zijn voor mensen met een autisme spectrum stoornis (ASS) vaak moeilijk. Zij hebben tekortkomingen op het sociale en communicatieve vlak. Het gevolg hiervan is dat deze doelgroep sneller een lagere waardering krijgt in de beroepswereld.

Lees verder

Het wordt tijd...

29 April 2021

Beste mensen, Deze keer een nieuwsbrief van Carina met het thema: Het wordt tijd…

Lees verder

Nieuwsbrief Februari 2021

18 February 2021

Het nieuwe jaar is weer begonnen en inmiddels hebben we alle deelnemers gezien en gesproken. In tegenstelling tot de eerste lockdown horen we deelnemers nu enthousiast reageren op onze vraag of ze mee kunnen doen met de arbeidstraining. Dat vinden wij erg leuk!

Lees verder

Nieuwsbrief November 2020

26 November 2020

Dit is de een na laatste nieuwsbrief van 2020! Wat een enerverend jaar hebben we achter de rug. We zijn enorm blij dat onze meeste deelnemers zich veilig genoeg voelen om ook tijdens deze tweede Corona-golf te blijven komen.

Lees verder

Nieuwsbrief augustus 2020

25 November 2020

Zomervakantie en Corona maatregelen. Na de zomervakantie spraken zowel Merlijn, Cindy en ik naar elkaar uit dat we veel zin hebben om weer aan het werk te gaan! Ook onze deelnemers zijn weer volop actief en willen graag weer meer dagdelen arbeidstraining volgen. Dit heeft ons doen besluiten om vanaf 21 Augustus ook weer op vrijdagochtend open te gaan.

Lees verder

Corona maatregelen

21 September 2020

De doelgroep van Stichting Boekenwerk is gebaat bij structuur en regelmaat in afspraken. Zo kunnen we zoveel mogelijk voorkomen dat er verstoring plaats vindt in (dag- en nacht) ritme. Daarnaast is van belang het contact te onderhouden waarmee we continuïteit willen bieden in de sociale participatie.

Lees verder

Nieuwsbrief November 2019

25 November 2019

Carina is voor het CNV genomineerd voor de award Vakvrouw van het jaar. Ze behoort tot de top 3 van alle nominaties! Aanstaande vrijdag 29 november zal de prijsuitreiking zijn. We zijn erg benieuwd en trots, maar voor ons staat ze al op nummer 1! Lees de nominatie van Carina hier: https://www.cnvvakmensen.nl/diensten/vrouwenwerkt/carina-bronkhorst

Lees verder

Geen succesvolle arbeidsparticipatie zonder zorg op alle levensgebieden.

18 September 2019

Deze keer in onze nieuwsbrief geen nieuwtjes maar een pleidooi! Met enige regelmaat horen wij betrokkenen in ons netwerk zeggen dat betaalde arbeid prioriteit is of behoeft boven de zorg op andere levensgebieden. Mijn eerste reactie is dan: “dan gaat duurzame betaalde arbeid niet lukken”. Een nogal directe reactie die ik graag wil uitleggen.

Lees verder

Zomeractie 2019

10 July 2019

Ook deze zomer hebben we weer een bijzondere actie. Onze deelnemers hebben een aantal speciale zomerpakketten samengesteld. Per pakket boeken hebben we een uitzonderlijke zomerkorting.

Lees verder

Nieuwsbrief Juni 2019

10 July 2019

De opzet van Stichting Boekenwerk om middels assessment en training een goede inschatting te maken van de mogelijkheden van een toekomstige werknemer, werpt zichtbaar haar vruchten af. De plaatsingen die we tot nu toe hebben gedaan blijken duurzaam te zijn!

Lees verder

Nieuwsbrief Maart 2019

25 March 2019

Het van 23 t/m 31 maart Boekenweek! Natuurlijk willen we daar extra aandacht aan besteden. Het prachtige thema “De moeder de vrouw” staat dit jaar centraal. Binnen dit thema hebben wij een fantastische selectie van boeken samengesteld. Deze kunt u op onze website terugvinden onder de categorie Boekenweek 2019.

Lees verder

Nieuwsbrief Februari 2019

18 February 2019

Het nieuwe jaar is alweer meer dan een maand oud en we zijn erg blij om te zien dat we volop in beweging zijn. Het stukje van onze deelnemer in deze Nieuwsbrief laat dat erg mooi zien vind ik. Ook is er een nieuwe stagiair gestart van de Fontys “toegepaste psychologie” Hij stelt zich in deze nieuwsbrief voor.

Lees verder

Nieuwsbrief December 2018

14 January 2019

Het is afgelopen maand erg druk geweest bij Stichting Boekenwerk. In de maanden november en december hebben we een top bereikt met de verkoop van onze boeken! De hoogste omzet in de afgelopen zes jaar. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op.

Lees verder

Nieuwsbrief November 2018

14 January 2019

Met de donkere dagen in het vooruitzicht hebben de actie : "hoe kom ik de donkere dagen door" opgezet. In onze pauzeruimte staat op de flipover de tips die we geleerd hebben op het congres "weerbaarheid en geluk": Geef elke dag minstens 3 complimenten. En : Ga elke dag een half uur naar buiten en BEWEEG!

Lees verder

Nieuwsbrief September 2018

14 December 2018

Nieuwsbrief September Nieuwtjes! De zomervakantie is voorbij en we zijn weer volop aan het werk. Gelukkig zijn de warmste dagen voorbij en kunnen we ook weer wat beter slapen ( en daardoor makkelijker aanwezig zijn bij Boekenwerk!). Onze zomeractie is weer goed verlopen. Het was een leuk project in samenwerken, met klanten omgaan en toepasselijke

Lees verder

Training leven vanuit identiteit

14 December 2018

Naar aanleiding van de resultaten uit het onderzoek van Cindy bieden we aan (oud-)deelnemers van Stichting Boekenwerk een aantal trainingen rondom identiteit aan. De werkdefinitie van identiteit, die gedurende de trainingen centraal zal staan, luidt als volgt: Op een creatieve wijze gebruik maken van jouw mogelijkheden om een – voor jou- passend antwoord te geven

Lees verder

Nieuwsbrief Juni 2018

14 December 2018

We hebben weer een aantal leuke nieuwtjes: Twee deelnemers hebben een arbeidsovereenkomst gekregen! Merlijn komt bij Stichting Boekenwerk in dienst voor 12 uur per week. Daar zijn we blij mee: hij neemt ons veel werk uit handen. En Martijn gaat als kok aan de slag, we zijn bezig met het uitzoeken van een passende opleiding

Lees verder

Nieuwsbrief Maart 2018

14 December 2018

Nieuwtjes! We hebben een paar leuke nieuwtjes! Allereerst vieren we dat Cindy is geslaagd voor de opleiding “toegepaste psychologie” en zij vanaf 1 April 2018 bij Stichting Boekenwerk komt werken. Het is extra prettig omdat zij zowel de mensen als de werkzaamheden bij Stichting Boekenwerk goed kent, zij loopt inmiddels al bijna een jaar stage

Lees verder

Nieuwsbrief December 2017

14 December 2018

Uitnodiging 18 januari Op 18 januari 2018 presenteert Cindy Wolf van 16:00 uur tot 17:30 haar afstudeeropdracht aan belangstellenden. De onderzoeksvraag waar ze zich het afgelopen half jaar in heeft verdiept is: “Hoe ervaren deelnemers van Stichting Boekenwerk met autismespectrumstoonis zelfregie voor het ontwikkelen van werknemersvaardigheden?” We denken met dit onderwerp een inhoudelijke bijdrage te leveren

Lees verder

Uitnodiging presentatie van Cindy Wolf

14 December 2018

Op 18 januari 2018 presenteert Cindy Wolf van 16:00 uur tot 17:30 haar afstudeeropdracht aan belangstellenden. Als relatie van Stichting Boekenwerk nodigen we u graag uit. Stuur een mail naar info@stichtingboekenwerk.nl om u aan te melden. Stichting Boekenwerk is een stichting die in 2013 is opgericht en zij begeleidt jongeren en volwassenen met

Lees verder

Nieuwsbrief Augustus 2017

14 December 2018

Nieuwtjes! De zomer is voorbij en zo ook onze zomeractie. We hebben met de werkgroep van de actie geevalueerd en we zijn zeer tevreden over de uitkomst: we hebben veel meer boeken verkocht! Met elkaar hebben we bedacht hoe we dit succes een vervolg kunnen geven en bij deze mag ik aankondigen dat we vanaf

Lees verder

Nieuwsbrief Juli 2017

14 December 2018

https://www.stichtingboekenwerk.nl/?attachment_id=1309

Lees verder

Nieuwsbrief Juni 2017

14 December 2018

Lees verder

Nieuwsbrief December 2016

14 December 2018

Nieuwsbrief December 2016 Nieuwsbrief op Facebook

Lees verder

Nieuwsbrief Oktober 2016

14 December 2018

Nieuwsbrief op Facebook

Lees verder

Nieuwsbrief September

14 December 2018

Nieuwsbrief op Facebook

Lees verder

Nieuwsbrief juni

14 December 2018

Nieuwsbrief op Facebook

Lees verder

Nieuwsbrief mei 2016

14 December 2018

Nieuwsbrief op Facebook

Lees verder

Nieuwsbrief April

14 December 2018

Nieuwsbrief of Facebook

Lees verder

Lezing Contextblindheid

14 December 2018

Lezing Contextblindheid Uitnodiging Lezing op Facebook

Lees verder

Nieuwsbrief Januari 2016

14 December 2018

Nieuwsbrief Januari 2016

Lees verder

Opening Nieuwe Locatie

14 December 2018

Uitnodiging op Facebook

Lees verder

Nieuwsbrief oktober

14 December 2018

Lees verder

Nieuwsbrief September 2015

14 December 2018

Nieuwsbrief op Facebook

Lees verder

Nieuwsbrief Juni 2015

14 December 2018

Nieuwsbrief op Facebook

Lees verder

Nieuwsbrief mei 2015

14 December 2018

Nieuwsbrief op Facebook.

Lees verder

Keurmerk Blik op werk ontvangen!

14 December 2018

Kijk voor meer informatie over dit keurmerk op Blik op werk

Lees verder

Nieuwsbrief April 2015

14 December 2018

Nieuwsbrief op Facebook

Lees verder

Nieuwsbrief Januari 2015

14 December 2018

https://www.facebook.com/stichtingboekenwerkeindhoven/photos/a.530244070416069.1073741832.466994836740993/747395115367629/?type=1&theater

Lees verder

Nieuwjaarswens

14 December 2018

Lees verder

Nieuwsbrief November

14 December 2018

https://www.facebook.com/stichting.boekenwerk

Lees verder

Nieuwsbrief oktober

14 December 2018

https://www.facebook.com/stichtingboekenwerkeindhoven/photos/a.530244070416069.1073741832.466994836740993/688874014553073/?type=1&theater

Lees verder

Nieuwsbrief September 2014

14 December 2018

Lees verder