Nieuwsbrief Augustus 2017

14 December 2018

Nieuwtjes!

De zomer is voorbij en zo ook onze zomeractie. We hebben met de werkgroep van de actie geevalueerd en we zijn zeer tevreden over de uitkomst: we hebben veel meer boeken verkocht! Met elkaar hebben we bedacht hoe we dit succes een vervolg kunnen geven en bij deze mag ik aankondigen dat we vanaf nu :
iedere laatste woensdag van de maand open zijn van 11.15 – 12.15 uur.
Wilt u liever persoonlijk boeken uitzoeken ( en verzendkosten besparen) dan bent u van harte welkom!

Met de opbrengst van de verkoop hebben we een bedrijfsuitje georganiseerd: ook dit hoort bij werknemersvaardigheden. Wat ik erg leuk vond was dat bijna alle deelnemers mee zijn gegaan ( ook al was het programma niet voor iedereen even aantrekkelijk), omdat we met elkaar een team vormen en dit sociale onderdeel ook belangrijk is.

Ander leuk nieuws is dat de twee proefplaatsingen van onze deelnemers zijn omgezet naar een jaarcontract .

Onze stagiaire Cindy heeft haar derde jaar stage met succes afgerond. Zij blijft bij Boekenwerk om ook haar 4e jaars stageonderzoek bij ons te doen en gaat aan de slag met autisme en identiteit in relatie tot werknemersvaardigheden. In Januari 2018 zal zij de uitkomst van haar onderzoek presenteren. Ik ben erg benieuwd!

Voor nu met herfst groet,
Carina

Stukje van de deelnemers

Mijn naam is Merlijn en ik ben hier nu ongeveer één jaar deelnemer. Carina heeft mij gevraagd hier ook stage te lopen. Dat doe ik nu 2 maanden. In dit jaar heb ik veel geleerd. Over de werksfeer en de verwachtingen. Dat was voor mij altijd erg moeilijk om te voorspellen. Het was voor mij een wereld waar ik nooit bij zou kunnen horen. Maar hier op Stichting Boekenwerk kreeg ik de kans om die dingen op een rustige manier te leren. Ik ben sinds dien een stuk zelfverzekerder geworden. Ik begrijp nu beter wat ik te bieden heb en wat ik van een werkgever kan verwachten.