Nieuwsbrief December 2017

14 December 2018

Uitnodiging 18 januari

Op 18 januari 2018 presenteert Cindy Wolf  van 16:00 uur tot 17:30 haar afstudeeropdracht aan belangstellenden.

De onderzoeksvraag waar ze zich het afgelopen half jaar in heeft verdiept is: “Hoe ervaren deelnemers van Stichting Boekenwerk met autismespectrumstoonis zelfregie voor het ontwikkelen van werknemersvaardigheden?”
We denken met dit onderwerp een inhoudelijke bijdrage te leveren aan de begeleiding van mensen met autisme en hoge(re) intelligentie. We willen haar bevindingen in onze begeleiding meenemen, hoe we dit gaan doen zullen we ook deze middag presenteren.

Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp dan nodigen we u graag uit om hierbij aanwezig te zijn. Zie voor meer informatie onze website.

Om aan te melden klikt u dan hier

Let op, vol is vol!

Even voorstellen

Hallo, mijn naam is Lisa en ik ben sinds een aantal maanden één van de deelnemers bij Stichting Boekenwerk. Na vast gelopen te zijn tijdens mijn opleiding wist ik niet wat voor werk ik wilde gaan doen, via het UWV ben ik toen in aanraking gekomen met een jobcoach en later, na zelf ook te zoeken, bij Stichting Boekenwerk.

Wat mij aanspreekt aan de arbeidstraining bij Stichting Boekenwerk is de praktijkervaring die ik hier opdoe. In plaats van alleen maar theoretisch te kijken naar waar mijn mogelijkheden op het gebied van werk liggen krijg ik hier de mogelijkheid om direct mijn werknemersvaardigheden te gebruiken en uit te breiden. Zo heb ik inmiddels geleerd dat ik mijn interesse voor taal hier goed toe kan passen in het schrijven van boekbeschrijvingen, artikelen, de flyer en uiteraard de nieuwsbrief. Taken die mij niet alleen liggen maar die ik ook leuk vind om te doen.

Sinds eind september volg ik ook de sollicitatietraining die door Stichting Boekenwerk word aangeboden om goed voorbereid te zijn om aan het einde van mijn traject hier de arbeidsmarkt te betreden. Ik hoop veel te kunnen leren in mijn tijd bij Stichting Boekenwerk en uiteindelijk met de hulp van Carina en Saskia een arbeidsplaats te vinden die goed bij mij past.

———————————————————————

Frits, de stadsglossy van Eindhoven heeft een samenstelling gemaakt van de sociale top 25 van de regio. En uiteraard ontbreekt Stichting Boekenwerk niet in deze lijst.

Klik hier voor het artikel