Nieuwsbrief November 2018

14 January 2019

Nieuwtjes

Met de donkere dagen in het vooruitzicht hebben de actie : “hoe kom ik de donkere dagen door” opgezet. In onze pauzeruimte staat op de flipover de tips die we geleerd hebben op het congres “weerbaarheid en geluk”: Geef elke dag minstens 3 complimenten. En : Ga elke dag een half uur naar buiten en BEWEEG!

We dagen onze deelnemers uit ook een bijdrage te leveren en zoals u kunt zien is het bord al aardig volgehangen met geeltjes! Daarnaast sluiten we elke dag af met de vraag of iemand een compliment  wil geven aan de ander en ook dit levert hele mooie reacties op.

Onze Kinderboekenweek actie heeft onze verkoop doen stijgen met 25%!!

Afgelopen week zijn we aanwezig geweest op de Werkmarkt. We hebben veel bezoekers gesproken en veel enthousiaste reacties gekregen, wat ons betreft was dat een succes.  We willen graag nog meer nieuwe deelnemers begeleiden naar duurzame betaalde arbeid of een passende opleiding.


Stukje van een deelnemer!

Nadat ik op school ben vastgelopen ben ik thuis komen te zitten, zonder echt iets te hoeven doen. Na anderhalf jaar van de kast naar de muur gestuurd te worden tussen school en werk kwam ik er samen met mijn begeleider uit dat het te lang duurde voordat er meer duidelijk was.
Door verschillende gesprekken bij het GGZ ben ik erachter gekomen dat ik moest gaan kijken naar een arbeidstraining om toch het huis uit te gaan.

In eerste instantie kwam ik terecht bij het ODAC in Helmond waar de arbeidstraining bestond uit houten borden maken met een tekst erop, een mozaïek spiegel maken, een schilderij dus meer dingen waar je je handen voor moet gebruiken dan je hersenen. Ik heb het daar echt naar mijn zin gehad voor de eerste paar maanden, het zorgde ervoor dat ik wat te doen had en niet thuis in bed lag.

Ondertussen was ik met mijn begeleider bezig om iets te vinden wat mij intellectueel meer uitdaagde, zodoende ben ik bij Stichting Boekenwerk uitgekomen. Ik ben hier nu bijna negen maanden en ben blijer dan ik de afgelopen twee jaar geweest ben. Ik ben hier echt bezig om mijn werknemersvaardigheden te trainen en uit te zoeken wat ik ook echt leuk vind om te doen. Gedurende de maand juni hebben ze een training gegeven genaamd ‘leven vanuit identiteit’. Persoonlijk heb ik veel aan deze training gehad, ik begrijp mezelf beter waardoor ik me ook beter aan andere mensen uit kan leggen.