Nieuwsbrief Februari 2019

18 February 2019

Nieuws

Het nieuwe jaar is alweer meer dan een maand oud en we zijn erg blij om te zien dat we volop in beweging zijn. Het stukje van onze deelnemer in deze Nieuwsbrief laat dat erg mooi zien vind ik. Ook is er een nieuwe stagiair gestart van de Fontys “toegepaste psychologie” Hij stelt zich in deze nieuwsbrief voor.
 
Het oude jaar hebben we succesvol en in stijl afgesloten met een kerstlunch. 4 deelnemers hebben een passende vervolgplek gevonden. Twee gaan bij een werkgever leren en werken ( met afspraken over een vervolg met een arbeidsovereenkomst). Een is al gelijk gestart met een arbeidsovereenkomst.  En de laatste maanden van 2018 hebben we een deelneemster laten kennismaken met Senzer, omdat zij is verhuisd naar Helmond. Hierdoor heeft zij zonder extra spanning de overstap kunnen maken. Resultaten waar we trots op zijn.
De foto in deze nieuwsbrief is het afscheidscadeau van Jerreau: een prachtig cadeau!

 

Aangenaam kennis te maken

Ik ben Max van Schie. Van februari tot en met juni kom ik als stagiair het team van Stichting Boekenwerk versterken. Net als de voorgaande stagiaires studeer ik Toegepaste Psychologie aan de Fontys. Binnen Stichting Boekenwerk zal ik me bezighouden met het begeleiden van de deelnemers. Daarnaast zal ik me gaan richten op het opzetten en aanbieden van een training. In mijn eerste week ben ik zeer welkom ontvangen door de deelnemers en mijn nieuwe collega’s. Om te ervaren wat Stichting Boekenwerk inhoudt heb ik zelf mogen proeven van de activiteiten die hier verricht worden. Een erg leuke en leerzame eerste week in een inspirerende omgeving waarin ik veel hoop te leren!


Onze nieuwe klok.


Stukje van de deelnemers

Ik ben bij Boekenwerk gearriveerd nadat ik voor een tweede keer met mijn studie moest stoppen. Ik dacht altijd dat als ik mijn best deed, dan kon ik alles bereiken wat ik voor ogen had. Voornamelijk een ‘normaal leven’. Met dit in gedachten ben ik meerdere malen over mijn limiet gegaan, uiteindelijk bij de studies zo hard dat het herstel langzaam en vermoeiend was. Een nieuwe studie of een baan zoeken was ik te bang voor omdat ik niet weer over mijn grenzen wou gaan.
 
Boekenwerk is een plek waar ik niet bang hoef te zijn dat ik te ver over mijn limiet ga. Niet alleen leer ik waar mijn grenzen liggen maar ook hoe ik optimaal kan werken binnen mijn grenzen. Voor het eerst in 3 jaar voel ik me langzaam weer op mijn gemak. Langzaam komt het gevoel terug dat ik weer kan groeien, in plaats dat ik gedoemd ben om te falen. In de korte tijd dat ik hier bezig ben geweest heeft het al veel positieven bijeffecten op mij gehad zoals: Een gezond dag- en nachtritme, meer fysieke beweging en natuurlijk lees ik meer. Ik ben nu elke dag bezig hoe ik mijn leven kan verbeteren op mijn manier, in plaats van in het plaatje passen van de maatschappij hoe een ‘normaal’ gezond, gelukkig en welvarend leven eruit ziet.     
Ik hoop dat ik nog veel leer bij Boekenwerk!