Nieuwsbrief Maart 2019

25 March 2019

 

Stukje van de deelnemers

Toen ik van het VMBO Grafisch Lyceum afkwam wilde ik graag via Sint Lucas door naar de Kunstacademie. Ik ben uitzonderlijk creatief en werd tweemaal op de Kunstacademie aangenomen door middel van toelating examens. Ik begon elke keer met volle moed en wilde zeer succesvol worden als documentaire fotograaf en als autonoom kunstenares. Helaas werd het mij steeds na een halfjaar echt duidelijk dat ik moest stoppen. Hoe nu verder?
Ik droomde altijd van werken bij de bibliotheek. Na een open sollicitatie kreeg daar een baan aangeboden. Ik heb er vijf jaar gewerkt. Maar heel eerlijk; met bloed, zweet en tranen. Ik moest ontzettend veel van mezelf in leveren.
Ik ben dus dolblij dat ik nu dagbesteding mag volgen bij Stichting Boekenwerk. Voor het eerst voel ik mij gezien, gewaardeerd, geaccepteerd en geholpen. De verschillende taken die we mogen uitvoeren zijn duidelijk omdat ze stapsgewijs zijn geformuleerd in Flowcharts. Hierdoor heb ik zekerheid en weet ik dat ik iets met succes kan afmaken. Ook leer ik hier elke week weer dingen bij en word ik aangestuurd in waar bij mij leervlakken liggen, maar krijg ik ook complimenten als ik vooruitgang boek. Ik bloei op, ben vrolijker, word extraverter, socialer, behulpzamer en hecht meer waarde aan iets secuur afmaken. Een plek waar ik met boeken – mijn grootste hobby – kan werken en meer eigenwaarde krijg is iets waar ik altijd naar heb verlangd. Ik ben blij dat Stichting Boekenwerk deze plek mag zijn.Nieuwtjes!

Het is van 23 t/m 31 maart Boekenweek! Natuurlijk willen we daar extra aandacht aan besteden. Het prachtige thema “De moeder de vrouw” staat dit jaar centraal. Binnen dit thema hebben wij een fantastische selectie van boeken samengesteld. Deze kunt u op onze website terugvinden onder de categorie Boekenweek 2019.
 
Op 28 maart starten we weer met de eerste module van de training “Leven vanuit identiteit”. De onderwerpen die we gedurende deze module behandelen zijn: de hersenen, nature en nurture in het licht van de familielijn, lichaamsbewustzijn, het onbewuste en intuïtie en als laatste training het begrip persoonlijkheid. Zie voor meer informatie onze website! 
 
Tevens hebben we het jaarverslag van 2018 gepubliceerd op onze website. We nodigen u van harte uit deze door te lezen, we zijn ontzettend trots op de behaalde resultaten!