Nieuwsbrief augustus 2020

25 November 2020

Nieuws

Zomervakantie en Corona maatregelen.
Na de zomervakantie spraken zowel Merlijn, Cindy en ik naar elkaar uit dat we veel zin hebben om weer aan het werk te gaan! Ook onze deelnemers zijn weer volop actief en willen graag weer meer dagdelen arbeidstraining volgen. Dit heeft ons doen besluiten om vanaf 21 Augustus ook weer op vrijdagochtend open te gaan.
 
De Corona maatregelen zijn nog steeds van toepassing, zie onze website www.stichtingboekenwerk.nl voor de foto’s en meer informatie.
 
Laptops en 4e jaar stagiaire Fontys
Via ‘Samen voor Eindhoven’ hebben we 2 laptops gekregen. Deze kunnen we goed gebruiken om meer afstand te kunnen bewaren tussen de werkplekken. Een van de laptops zal gebruikt worden door Evy. Zij was vorig jaar onze stagiaire en gaat ook haar afstudeeropdracht bij ons doen. Met een laptop is zij flexibel in haar werkplek.
 
Training ‘Leven vanuit identiteit’
Met heel veel plezier gaan Cindy en Carina op vrijdag 28 Augustus starten met module C van de training. Een groepje van 5 deelnemers zijn vanaf module A bij elkaar gebleven en ook al zijn al 4 van de 5 deelnemers aan het werk, toch gaan ze tijd vrij maken om op vrijdagmiddag weer 5 bijeenkomsten te volgen.
Vanaf 24 september willen we module A van de training opnieuw gaan aanbieden aan het groepje wat heeft moeten stoppen vanwege de Corona maatregelen.Stukje van de deelnemers


Het grote nieuws is dat Stichting Boekenwerk weer begonnen is. Na de vakantie is het weer begonnen. Cindy, Carina en Merlijn begeleiden weer met veel inzet vrijwilligers in hun taken.
Persoonlijk heb ik na een hersenbloeding zo’n 3 jaar geleden veel thuis gezeten en ben ik niet meer gaan werken. Daar komt ook nog bij dat ik Autisme heb. Een begeleiding bij Stichting Boekenwerk leek me dus ideaal. Want ik wil weer aan de slag. Ik wil weer de druk ervaren van het werken. En eerlijk gezegd komen de muren op me af dus ik moet gewoon wat doen.
Mijn geschiedenis ligt in het constructeurs vak. Ik heb van alles al ontworpen en gewerkt voor bedrijven als ASML, VDL en Philips.
Waarom ben ik bij Stichting Boekenwerk? Dat is een complexe materie waar ik niet al te veel over kwijt wil maar ik wil wel weer aan de slag.
Wat doe ik bij Stichting Boekenwerk? Ik heb al verschillende taken gedaan, maar nog lang niet alles. Sommige dingen zijn complex. Net zoals in het leven. Ze proberen alles met behulp van flowcharts te ondervangen maar dat werkt natuurlijk lang niet altijd goed. Ik heb ook niet een bepaalde taak die mijn interesse ligt. Nee, ik heb dat niet. Maar ik kom er graag en dat is ook wel wat waard.