Nieuwsbrief juli 2021

15 July 2021

Nieuws

De zomervakantie staat voor de deur: van 26 Juli t/m 8 Augustus heeft Stichting Boekenwerk vakantie. Boeken die besteld worden zullen na 8 Augustus weer verzonden worden. Dit melden we ook op de webshop.
Op 23 Juli gaan we de zomervakantie inluiden met een gezamenlijke activiteit. Van 10-14.00 uur organiseren we voor degene die willen een tafeltennis en spel toernooi. Daarna gaan we met ons allen lunchen.

Stukje van de stagiaire
Afstudeeronderzoek Evy Brom
“Het optimaliseren van de zelfredzaamheid op de arbeidsmarkt bij mensen met autisme en een grote afstand tot de arbeidsmarkt”.
 
Stichting Boekenwerk richt zich (onder andere) op de zelfredzaamheid op de arbeidsmarkt van hun deelnemers. Om die reden heb ik ervoor gekozen om dit het onderwerp van mijn afstudeeronderzoek te maken. Mocht je het interessant vinden om hier wat meer over te lezen dan nodig ik je graag uit om de samenvatting van mijn afstudeeronderzoek te lezen. Deze kun je vinden via de onderstaande link:
https://www.stichtingboekenwerk.nl/nieuws?blogID=68Stukje van de deelnemer


Het is niet handig om autistisch te zijn. Maar toch heb ik meer last van mijn persoonlijkheid. Ik heb immers een angstige, ontwijkende persoonlijkheid. Hierdoor durf ik weinig en ben ik nogal passief. Mijn autisme versterkt dit alleen nog maar. Met name op sociaal gebied schiet ik daarom erg tekort. Ik vind het heel erg moeilijk om vrienden te maken en nog moeilijker om mezelf te zijn.
Toch heb ik een goede schooltijd gehad. Ik vind het heerlijk om dingen te leren. Door mijn leergierigheid en mijn ijver had ik geen problemen met het behalen van het gymnasiumdiploma. En ook mijn studie GLTC (Griekse en Latijnse Taal en Cultuur) aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen ging me goed af.
Maar na mijn studie viel ik in een zwart gat. Ik durfde niet te solliciteren en kwam werkeloos thuis te zitten. Uiteindelijk kwam ik met de hulp van een jobcoach aan de slag als bibliotheekmedewerker in een kloosterbibliotheek. Hier voelde ik me thuis. Ik zat op een rustige werkplek en ik had voortdurend boeken om me heen.
Meer dan tien jaar heb ik gewerkt in de kloosterbibliotheek, maar uiteindelijk werd de bibliotheek gesloten. Weer viel ik in een zwart gat. Na opnieuw drie jaar werkeloos te zijn geweest werd het steeds moeilijker om mezelf te motiveren om ’s morgens uit bed te komen. Gelukkig kon ik medio 2020 aan de slag bij Boekenwerk. Hier werk ik aan mijn dagritme en mijn zelfvertrouwen. En ik heb weer boeken om me heen!