Nieuwsbrief december 2022

22 February 2023

Wat een magnifieke gelegenheid dat ik in mijn laatste nieuwsbrief kan melden dat we dit jaar 5 mensen aan een betaald baan hebben geholpen! (Onze caseload bestaat uit gemiddeld 25 deelnemers per week.) Na Corona zijn we met vliegende vaart alle mogelijkheden voor deelnemers gaan benutten en zie wat een prachtig resultaat.

Mijn afscheidsfeest was een waar feest. Zowel met de oud deelnemers aan het begin van de middag en daarna met andere genodigden. Een mooie herinnering!
Op de foto het boekje wat we ter ere van ons 10-jarig jubileum hebben samengesteld. Mocht je interesse hebben om dit te ontvangen: volgend jaar wordt het via onze webshop aangeboden. Alleen verzendkosten worden dan in rekening gebracht (ophalen mag ook).

Op 21 december hebben we onze kerstlunch. Daarna sluiten we de deuren van de locatie bij Bouncespace.

Deelnemers die mee gaan met de verhuizing hebben inmiddels kennis gemaakt met de nieuwe locatie. Daar moet nog wel het e.e.a. ingericht worden, maar de sfeer en ruimte hebben ze alvast kunnen proeven. Vanaf 4 januari start de arbeidstraining op de Noord Brabant laan, nummer 2. Dit is bij het kantoor van 'Z naar A'.

Rest mij nog om iedereen een heerlijke vakantie te wensen en dat volgend jaar net zo succesvol zal zijn voor de deelnemers in het vinden van een PASSENDE baan!
Een feestelijk - afscheid- groet, CarinaStukje van een deelnemer

Het is inmiddels zo’n drie jaar geleden dat ik mijn eerste dagdeel meedraaide bij Stichting Boekenwerk. Daarvoor had ik lange tijd niks gedaan en thuis gezeten, maar daar kon ik op een gegeven moment niet meer tegen. Ik wist eigenlijk helemaal niet wat ik wilde. Een “droombaan” heb ik nooit gehad. Het hele concept was voor mij onbegrijpelijk. Het enige dat ik wist was dat ik iets anders wou doen dan thuiszitten. Na een lang gesprek met de arbeidsdeskundige van het UWV raadde hij Boekenwerk aan. Taal en literatuur gingen me altijd goed af, dus het leek een goede match. Toen ik kwam kijken, had ik er een goed gevoel bij en besloot hier te starten. 
Het duurde een lange tijd voordat ik de nodige aanpassingen had gemaakt, zoals een gezond dag- en nachtritme. Toen begon de zoektocht. Wat wou ik eigenlijk gaan doen? 
Wat ik hier vooral geleerd heb is om plezier te zien in de simpelere dingen binnen het werk. Om te leren hoe de webshop en het systeem erachter werken, zodat ik zo goed mogelijk werk kan leveren. Het was leuk om problemen op te lossen. Om grote projecten te starten en af te ronden, en daar de resultaten van te zien. Als dertiger deze les leren is misschien laat, maar beter laat dan nooit. 
Een “droombaan” heb ik eerlijk gezegd nog steeds niet. Maar dankzij mijn tijd hier begin ik nu wel met betaald werk. Ik heb er zin in.