Nieuwsbrief december 2023

20 December 2023

Nieuwtjes

Het jaar is bijna voorbij en dat merken we ook bij Stichting Boekenwerk. De deelnemers sluiten 2023 af met een gezellige kerstlunch, om dan van een welverdiende vakantie te genieten.

Vanaf 23 december is Stichting Boekenwerk gesloten. Vanaf 3 januari 2024 zullen de arbeidstrainingen weer worden hervat. Als u in deze periode bestellingen op onze webshop maakt, kunnen we die pas vanaf 3 januari weer gaan verwerken.

Onze deelnemers hebben met veel enthousiasme en plezier een prachtige kerstboom van boeken gebouwd. Verder zijn er door een van onze deelnemers prachtige papieren kerstboompjes geknutseld, die de werkruimte gezellig opfleuren.Stukje van Deelnemer

Het eind van het jaar is weer in zicht. Voor mij was 2023 een fantastisch jaar, waardoor 2024 niet anders kan, dan geweldig worden.
Inmiddels ben ik acht maanden verder met mijn traject binnen Stichting Boekenwerk. Ik geniet met volle teugen van elke dag dat ik er ben. Na meer dan tien jaar aan de kant te hebben gestaan als arbeidsongeschikt, doe ik weer mee. Het is nog wennen voor mijn omgeving. Voorheen was ik degene die altijd beschikbaar was. Maar nu, voor het eerst in jaren, moet ik soms nee zeggen. Ik zeg nee omdat ik geen tijd heb en dat voelt heerlijk.
Het klinkt misschien een beetje vreemd, dat geen tijd hebben zo prettig kan zijn. Het leven is voor de meeste van ons een constant jongleren van verantwoordelijkheden en taken. En dan moet daartussendoor ook nog tijd gevonden worden voor een sociaal leven en enige ontspanning. Alle tijd van de wereld klinkt voor velen onder ons als een droom. Maar wat men vaak niet beseft, is dat het niet altijd even leuk is om niets te moeten. Als je niets moet, dan sta je stil. Je ziet de maatschappij om je heen doorgaan, maar steeds meer als een toeschouwer.
Ik hoop dat 2024 een jaar wordt met een hele hoop ‘sorry, ik heb geen tijd,’ want wat is dat heerlijk!