Nieuwsbrief maart 2024

13 March 2024

Nieuwtjes

De afgelopen maanden is Joost op de achtergrond druk aan de slag geweest met het maken van de nieuwe webshop. Er zijn nog een aantal laatste testen die we gaan uitvoeren, maar als het goed is komt deze op korte termijn online. Het kan mogelijk zijn dat er daardoor wat foutjes ontstaan op onze webshop of dat er informatie mist. We doen ons best om dit zo snel mogelijk te verhelpen, mocht u iets zien; dan horen wij het graag! Stuur een mailtje naar info@stichtingboekenwerk.nl.

Onze stagiaire Lotte heeft haar stageperiode bij Stichting Boekenwerk afgerond met een 8, daar zijn we enorm blij mee. Gelukkig blijven we haar nog wel zien. Vanaf 15 januari werkt ze namelijk 1 dag per week bij Stichting Boekenwerk als begeleider van de arbeidstraining. Daarnaast zal ze haar afstuderen voort gaan zetten bij Van Z naar A.

Sinds februari heeft Cindy een nieuw telefoonnummer: 06-42673467Stukje van deelnemer

Afgelopen tijd heb ik aan iets nieuws gewerkt bij Stichting Boekenwerk. Iets wat ik van mezelf al meer dan twintig jaar zou moeten kunnen, maar nog steeds niet onder de knie heb: Time management. Gebrek aan tijd is namelijk een beetje een dingetje in mijn leven. Wat ik ook doe, er zitten simpelweg niet genoeg uren in een dag. Zeker met een gezin met kinderen resulteert dit nog wel eens in chaos en op het laatste moment moeten haasten. Het geeft stress en het vreet energie die ik al niet zoveel heb.
Maar nu leer ik dus, met een grote agenda met dag planning en een losse takenlijst, dat sommige dingen veel meer tijd kosten dan ik kon bedenken. Als je ergens naar toe gaat, dan moet je klaarblijkelijk niet alleen de reistijd incalculeren, maar ook de voorbereidingstijd voor je daadwerkelijk kunt gaan. Ik begrijp dat dit voor veel mensen heel logisch klinkt, maar voor iemand als ik is het een openbaring.
Het kost op dit moment echt nog wel energie om de planning te maken, maar daar komt ruimte en rust voor in de plaats. Op sommige dagen groeit mijn takenlijst, maar niet meer onverwacht. Ik heb namelijk al lang gezien dat er te weinig tijd was om een extra taak te doen. Dus schrijf ik deze op een lijst, stop ik de lijst in mijn agenda en sluit deze vervolgens. Want ik weet dat ik de volgende dag wèl tijd heb.