Nieuwsbrief juni 2024

26 June 2024

Nieuwtjes

Vergadering
Op 8 mei hebben we met alle deelnemers een vergadering gehad bij Stichting Boekenwerk. We vinden het belangrijk om deelnemers ook hierin te trainen. Aangezien er in het bedrijfsleven gewoonte is om met regelmaat bij elkaar te komen en te overleggen.
Tijdens de vergadering hebben we samen gekeken naar de volgende aandachtspunten:

  • Gezonde voeding tijdens de pauzes.
  • De kenmerken van productiviteit.
  • De evaluatie van de nieuwe taak ‘alternatief eigen pakket’.
  • Inzicht in de verkoopcijfers van de afgelopen periode in vergelijking met de regelmatige acties die we toepassen.

Gedurende de vergadering lieten deelnemers een actieve werkhouding zien en werd er goed meegedacht in optimalisering van de taken en onze werkomgeving.

Zomeractie
Met het oog op de aankomende zomer(-vakantie) periode zijn we al hard aan het nadenken over een mooie actie, waar we verschillende boeken zullen belichten. In een latere nieuwsbrief komen we hier bij u op terug…

Het team
Vanaf 18 juli gaat Cindy met welverdiend zwangerschapsverlof. Gelukkig staat ons mooie team tijdens de periode van haar afwezigheid voor onze deelnemers én u als netwerk klaar. Graag willen we onder de aandacht brengen dat we onze website hebben geüpdatet met de stukjes over ons volledige team. Wie we zijn en wat we vanuit ons eigen specialisme mee nemen naar Stichting Boekenwerk. Voor vragen mag u ons altijd benaderen.
Daarnaast zijn we druk bezig met het aanvullen van de teksten op onze website, om voor eenieder zo duidelijk mogelijk te zijn wat we als stichting doen.

Nieuwe taken
Vanuit de vergadering zijn we actief met deelnemers aan de slag om onze arbeidstraining aan te vullen met het creëren van nieuwe taken. Waarbij onze huidige deelnemers taken aandragen. Op deze manier kunnen we nog meer aanbieden aan deelnemers en kunnen zij in de praktijk meer vaardigheden opdoen.Stukje van deelnemer

Het heeft echt heel lang op zich laten wachten, maar het is eindelijk zomer. De terrassen stromen weer vol en de jassen en paraplu’s worden verruild door sandalen en zonnebrillen. Na maanden van gemopper over de regen, kunnen we nu eindelijk met z’n allen eens mopperen over de hitte. Het is eens een verademing om over iets anders te kunnen mopperen nietwaar? Al is het Nederlands elftal momenteel ook een hot topic natuurlijk.

Dat mopperen op dingen is een heel handig sociaal instrument. Het schept een band om samen ergens flink van te balen. Samen, als groep, tegen waar je dan ook over moppert. Het is wel een kunst om te weten waar je op moet mopperen en tegenover wie. Je wilt niet net op het verkeerde mopperen, waardoor je juist alleen komt te staan. Voor de beginner is het daardoor verstandiger om het bij veiligere onderwerpen te houden: het weer en het Nederlands elftal. Kan niet missen.
Het is wat risicovoller, maar de gevorderde mopperaar kan eens een poging doen het van de andere kant te bekijken. Wat gebeurt er als je eens benoemt hoe fijn het is dat de zon eindelijk schijnt? Natuurlijk zijn er mensen die dan antwoorden dat het zonder airco niet te doen is. Of dat ze niet kunnen slapen van de hitte. Maar heel stiekem zijn we allemaal blij met de zon en de warmte. Dus genieten we dan samen, als groep, van de zomer.