Reviews van deelnemers

December 2018

Nadat ik ben gestopt met mijn opleiding heb ik mezelf volledig gericht op werk, om mezelf beter te leren kennen. Zes maanden lang werkte ik aan mezelf door te gaan sporten, meer te gaan lezen en tekenen enzovoort. Dit deed ik omdat ik wou weten wat ik echt leuk vind om te doen. Na een tijdje ben ik via de gemeente terecht gekomen bij Stichting Boekenwerk. Omdat ik terug wil gaan naar school en mijzelf verbeteren om zo een beter toekomstperspectief te hebben. Ik wil mezelf mentaal sterker maken zodat ik beter stressbestendig ben. Ik ben nu vijf maanden bij Stichting Boekenwerk en ik heb hier veel geleerd. Ik heb geleerd hoe ik gebruik kan maken van mijn kwaliteiten en hier leer ik meer over de Nederlandse grammatica. Ik vind het heel prettig om hier te zijn, omdat ik hier goed word geholpen. De begeleiding van Stichting Boekenwerk helpt mij om terug te kunnen gaan naar school. Zij helpen mij om als persoon door te groeien zodat ik uiteindelijk kan doorstromen naar een nieuwe opleiding Zij helpen mij door middel van het geven van advies, helpen met het zoeken naar een baan of een stage en zij helpen met het verbeteren van mijn Nederlandse taal.

November 2018

Nadat ik op school ben vastgelopen ben ik thuis komen te zitten, zonder echt iets te hoeven doen. Na anderhalf jaar van de kast naar de muur gestuurd te worden tussen school en werk kwam ik er samen met mijn begeleider uit dat het te lang duurde voordat er meer duidelijk was.

Door verschillende gesprekken bij het GGZ ben ik erachter gekomen dat ik moest gaan kijken naar een arbeidstraining om toch het huis uit te gaan.

In eerste instantie kwam ik terecht bij het ODAC in Helmond waar de arbeidstraining bestond uit houten borden maken met een tekst erop, een mozaïek spiegel maken, een schilderij dus meer dingen waar je je handen voor moet gebruiken dan je hersenen. Ik heb het daar echt naar mijn zin gehad voor de eerste paar maanden, het zorgde ervoor dat ik wat te doen had en niet thuis in bed lag.

Ondertussen was ik met mijn begeleider bezig om iets te vinden wat mij intellectueel meer uitdaagde, zodoende ben ik bij Stichting Boekenwerk uitgekomen. Ik ben hier nu bijna negen maanden en ben blijer dan ik de afgelopen twee jaar geweest ben. Ik ben hier echt bezig om mijn werknemersvaardigheden te trainen en uit te zoeken wat ik ook echt leuk vind om te doen. Gedurende de maand juni hebben ze een training gegeven genaamd ‘leven vanuit identiteit’. Persoonlijk heb ik veel aan deze training gehad, ik begrijp mezelf beter waardoor ik me ook beter aan andere mensen uit kan leggen.

September 2018

Ik ben nu al geruime tijd één van de deelnemers bij Stichting Boekenwerk. Na vast gelopen te zijn tijdens mijn opleiding wist ik niet wat voor werk ik wilde gaan doen, via het UWV ben ik toen in aanraking gekomen met een jobcoach en later, na zelf zoeken, bij Stichting Boekenwerk.

Wat mij aanspreekt aan de arbeidstraining bij Stichting Boekenwerk is de praktijkervaring die ik hier opdoe. In plaats van alleen maar theoretisch te kijken naar waar mijn mogelijkheden op het gebied van werk liggen, krijg ik hier de mogelijkheid om direct mijn werknemersvaardigheden te gebruiken en uit te breiden.
Zo heb ik inmiddels geleerd dat ik mijn interesse voor taal hier goed toe kan passen in het schrijven van bijvoorbeeld boekbeschrijvingen. Ook vind ik het fijn om te zorgen dat iedereen zijn of haar werk goed kan doen door de flowcharts voor alle taken up to date te houden. Taken die mij niet alleen liggen maar die ik ook leuk vind om te doen.

Eind vorig jaar heb ik ook de sollicitatietraining die door Stichting Boekenwerk word aangeboden gevolgd. Dit om goed voorbereid te zijn om aan het einde van mijn traject hier de arbeidsmarkt te betreden. Ik hoop veel te kunnen leren in mijn resterende tijd bij Stichting Boekenwerk en uiteindelijk met de hulp van Carina, Saskia en Cindy een arbeidsplaats te vinden die goed bij mij past.

Juni 2018

Het is vrij grappig om er bij Boekenwerk achter te komen wat je allemaal in de weg kan staan op weg naar een baan, zoals je gevoel voor humor. Ik mag graag een goede grap vertellen en hoe zwarter de humor hoe beter. Nu weet zelfs ik wel dat er een subtiel verschil is tussen wat je thuis onder bekenden kunt vertellen en op de werkvloer, maar het viel mij tegen hoe ver terug ik die grens moest leren schuiven. Echt waar, als ik terugdenk aan die eerste pauze bij Boekenwerk. Ik zat daar met mijn onbescheiden voorkomen en mijn vertrouwde historische tijdschrift en ik gooi een grap van nog onbescheidener nature dan mijn persoon de groep in en er werd hard om gelachen….., behalve door de leidinggevenden.

Dat is ook iets om te lachen, mijn probleem met autoriteit en dan vooral hoe dat tot uiting komt. In de meest simpele vorm zoek ik de rand enigszins op door bijvoorbeeld in plaats van autoriteit, autoritiet te schrijven. Het kan natuurlijk ook één-op-één over de rand zijn. Zo had ik op school een leraar Nederlands wie zich beklaagde over mijn handschrift en zei: “Schrijf dit maar over, want dit spijkerschrift kan ik niet lezen!”. Ik stond toen naast hem bij zijn bureau, nam het over te schrijven A4’tje aan en antwoordde ten overstaan van de hele klas: “Dan schrijf ik het de volgende keer wel in hiërogliefen.”. Zo’n eind over de rand dus, en dat is geen goed idee in het bedrijfsleven.

Dat is wat je bij Boekenwerk leert, in essentie helpen ze je een nog beter persoon te worden en dan sluit je vanzelf beter aan op de arbeidsmarkt.

Maart 2018

Hallo beste lezer,

Voordat ik bij Stichting Boekenwerk kwam heb ik een verschillende baantjes gehad. Toen ik in 2015 besloot voor een ambacht te kiezen (kok), was ik blij dat ik aan  iets specifieks kon werken. Helaas kwam ik erachter dat dit toch niet de beste keuze was voor mij en toen ging het niet goed meer. Ik wist niet meer hoe verder en ik had moeite met het vinden van de motivatie voor een baantje waar ik vervolgens toch met tegenzin naar toe ging. Ik ben nu zo’n vijf maanden bij Stichting Boekenwerk om uit te zoeken welke richting ik in wil en wat er passend is voor mij. Ik leer hier enorm veel, want veel opdrachten zijn toch op bepaalde vlaktes erg toch erg uitdagend. Ook al lijken ze in eerste opzicht simpel. Via de begeleiding bij Stichting Boekenwerk leer ik enorm veel over mezelf. Wat ik erg verassend en verfrissend vindt. Naast dat het hier erg goed gaat, heb ik nog wat andere problemen buiten het werk om. Maar hier word ik ook bij geholpen en ondersteund door de begeleiding bij Stichting Boekenwerk. Het is een lange weg naar een passende en ook uitdagende baan maar mede door de veilige omgeving hier en verschillende taken die je hier doet ben ik overtuigd dat dit wel goed gaat komen.

December 2017

Hallo, mijn naam is Lisa en ik ben sinds een aantal maanden één van de deelnemers bij Stichting Boekenwerk. Na vast gelopen te zijn tijdens mijn opleiding wist ik niet wat voor werk ik wilde gaan doen, via het UWV ben ik toen in aanraking gekomen met een jobcoach en later, na zelf ook te zoeken, bij Stichting Boekenwerk.

Wat mij aanspreekt aan de arbeidstraining bij Stichting Boekenwerk is de praktijkervaring die ik hier opdoe. In plaats van alleen maar theoretisch te kijken naar waar mijn mogelijkheden op het gebied van werk liggen krijg ik hier de mogelijkheid om direct mijn werknemersvaardigheden te gebruiken en uit te breiden. Zo heb ik inmiddels geleerd dat ik mijn interesse voor taal hier goed toe kan passen in het schrijven van boekbeschrijvingen, artikelen, de flyer en uiteraard de nieuwsbrief. Taken die mij niet alleen liggen maar die ik ook leuk vind om te doen.

Sinds eind september volg ik ook de sollicitatietraining die door Stichting Boekenwerk word aangeboden om goed voorbereid te zijn om aan het einde van mijn traject hier de arbeidsmarkt te betreden. Ik hoop veel te kunnen leren in mijn tijd bij Stichting Boekenwerk en uiteindelijk met de hulp van Carina en Saskia een arbeidsplaats te vinden die goed bij mij past.

Augustus 2017

Mijn naam is Merlijn en ik ben hier nu ongeveer één jaar deelnemer. Carina heeft mij gevraagd hier ook stage te lopen. Dat doe ik nu 2 maanden. In dit jaar heb ik veel geleerd. Over de werksfeer en de verwachtingen. Dat was voor mij altijd erg moeilijk om te voorspellen. Het was voor mij een wereld waar ik nooit bij zou kunnen horen. Maar hier op Stichting Boekenwerk kreeg ik de kans om die dingen op een rustige manier te leren. Ik ben sinds dien een stuk zelfverzekerder geworden. Ik begrijp nu beter wat ik te bieden heb en wat ik van een werkgever kan verwachten.

Juli 2017

Hé, ik ben Annique en vandaag is mijn allerlaatste dag bij Stichting Boekenwerk. Ik heb hier bijna een jaar lang mogen werken. Het begon allemaal vorig  jaar op 2 september 2016 en nu 23 juni 2017, zeg ik Stichting Boekenwerk gedag. Na hier een heel jaar gewerkt te hebben kijk ik terug op een jaar waarin ik veel geleerd heb. De werkwijze hier was heel structuur gebonden en dat was voor mij niet altijd even prettig, maar het heeft me wel veel gebracht. Nu na Stichting Boekenwerk ga ik vrijwilligerswerk doen bij het Annatheater in Helmond. Verder ga ik door met de opleiding aan de Schrijversacademie waar ik vorig jaar rond de zelfde tijd begon, als hier bij Stichting Boekenwerk. Ik kijk terug met een tevreden gevoel. Ik heb stappen gezet die ik anders niet had kunnen maken en daar ben ik Stichting Boekenwerk heel erg dankbaar voor.

Juni 2017

Ik ben Mohamed en ik werk al voor bijna een jaar bij Stichting Boekenwerk. Ik begon 24 april 2016 bij Stichting Boekenwerk. 27 maart was mijn laatste dag bij Stichting Boekenwerk.
Ik heb bij Boekenwerk veel geleerd. Boekenwerk werd een vertrouwde omgeving voor mij waar ik me wel thuis voelde. Ik kon daar altijd wel goed werken. De structuur bij Boekenwerk is uitstekend. De taken staan vaak beschreven in een flowchart. Dit is een handige hulpmiddel voor als je het nog nooit hebt gedaan of  je het even niet meer weet wat je moet doen.
Ik heb ook door Boekenwerk een baan bij het vliegveld gevonden. Na een bedrijfsbezoek met Boekenwerk bij het vliegveld kreeg ik er interesse in. Ik ben toen samen met Boekenwerk gaan solliciteren bij het vliegveld. Alles verliep goed en nu mag ik daar ook gaan starten.
Ik ga vanaf 5 april bij het vliegveld Eindhoven Airport werken. Ik ga daar als platform medewerker werken. Ik loop de eerste 2 maanden een proeftijd bij het vliegveld. Daarna kijken we of het aan beide kanten het beviel en of ik daar dan ook langer mag blijven.
Op het begin zal ik vooral met koffers gaan werken. Ik moet dan het vliegtuig inladen en uitladen van koffers. Er zit veel doorgroeimogelijkheden in deze baan. Je kan dan later bijvoorbeeld de vliegtuigen binnenhalen, de trapauto besturen waar de passagiers, stewards en de piloten in en uit de vliegtuig kunnen en met een auto het eten naar het vliegtuig brengen.

Ik heb er veel zin in en wil ook snel mijn stempel drukken.

April 2017

In 2014 ben ik bij Stichting Boekenwerk gekomen. Ook al was het voor mij niet altijd makkelijk, ze hebben me toch altijd geholpen om samen aan mijn toekomst te werken. Ik vond het een fijne werkplek en ik vond het leuk om de SEO en tools te doen.

Dankzij hen heb ik de kans gekregen om een ICT cursus te volgen. Ook hebben ze me geholpen om een stageplek te vinden die aansloot op de cursus en hier is later een baan uitgekomen.

Stichting Boekenwerk bedankt voor alles.

Groeten Jannick

Maart 2017

Ruim een jaar geleden (22 februari 2016) begon ik aan mijn traject bij Stichting Boekenwerk. Sindsdien is er veel gebeurd. Collega-deelnemers zijn uitgevlogen. Er zijn nieuwe collega-deelnemers gekomen. Ik heb stage mogen lopen bij ktc, een consultant en innovator op it-gebied. Ik heb het daar erg naar mijn zin gehad.
De grootste gebeurtenis is echter, dat ik nu zelf ga uitvliegen. Ik ga naar zorgverzekeraar CZ in Tilburg, als administratief medewerker. Ik zal daar eerst 4 maanden op stage gaan, bij wijze van proefplaatsing. Na die 4 maanden zal ik een arbeidsovereenkomst krijgen.
Daarmee komt ook een einde aan mijn tijd bij Stichting Boekenwerk; een leuke en zeer leerzame tijd. Helaas, aan alle leuke dingen komt een eind, maar ik kan me verheugen op een nieuwe uitdaging. En met die uitdaging voor me dank ik Carina en Nicole voor hun begeleiding en wens ik mijn collega-deelnemers alle goeds in hun eigen zoektocht naar een baan.

-Arno Knook

Januari 2017

Hallo, mijn naam is Tim Lenders en ik ben 21 jaar. Voor ik bij Stichting Boekenwerk kwam heb ik 2 jaar de opleiding Frontoffice-medewerker op het Summa College in Eindhoven gedaan. Toen kwam ik er achter dat het toch voldoende aansloot op mijn wensen en ben ik overgestapt naar de opleiding Facilitair dienstverlening ook op het Summa College. Na een half jaar kwam ik thuis te zitten doordat ik te veel tegen mijn Autisme aanliep. Ik ben toen via de gemeente Nuenen terecht gekomen hier bij Stichting Boekenwerk en zit hier sinds augustus 2014. Inmiddels heb ik na een jaar hard aan mezelf te hebben gewerkt een baan gevonden bij Isosun in Best. Mijn functie is allround medewerker. Dit houdt in dat ik zowel administratieve als uitvoerende taken heb. Ik heb hier nu een paar weken gewerkt en heb het er heel erg naar mijn zin. Ook mijn collega’s zijn heel enthousiast over mij. Door de hulp van Stichting Boekenwerk heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen, dit heeft er voor gezorgd dat ik nu een baan heb. Daar ben ik ze heel erg dankbaar voor! Ik ben blij dat ik nu een baan heb gevonden die heel erg goed bij mij past, maar ik ga de gezelligheid hier bij Stichting Boekenwerk ook wel missen. Als laatste wil ik graag de medewerkers en deelnemers van Stichting Boekenwerk bedanken voor een leuke en leerzame tijd met elkaar.

Oktober 2015

Ik ben Marco en ik werk op dit moment bij Stichting Boekenwerk, ik ben hier gekomen via leerplicht. Mijn doel hier is om terecht te komen bij een ICT opleiding en om uiteindelijk een betaalde baan in die sector te krijgen. Op dit moment moet ik helaas nog wachten tot mijn opleiding gaat beginnen maar gelukkig aan de andere kant zal dat binnenkort zijn. Maar in de tussen tijd heb ik dus een stage plek bij het bedrijf MatchedMedia gekregen en hun specialisatie ligt bij het maken van reclames en in het printen van foto’s op speciale materialen, zoals dibond, plexiglas met dibond of alleen maar met plexiglas in allerlei verschillende afmetingen. Maar wat ik ook leuk vind om te doen en ook vaak doe voor Stichting Boekenwerk is de SEO’s voor de actie pakketten en de artikelen op de webshop. In mijn vrije tijd game ik ook graag, maar dan vooral mmorpg’s zoals Word of Warcraft.

Mei 2015

Over Stichting Boekenwerk heb ik gehoord bij het UWV. Ik heb op de Beemden gezeten en daar ben ik gestopt omdat de school niet bij me pastte. Zo ben ik in april hier terecht gekomen. Mijn taak is het eigen pakket. Ik moet boeken restaureren en dan een foto maken van de boeken. Dan moet ik over het boek schrijven en dit op internet zetten. Bij Stichting Boekenwerk wil ik leren op de computer werken en kleine stapjes zetten om mijn angst te overwinnen. Ik vind het hier prettig.

Ilja Koutcherenko

April 2015

Mijn naam is Tony Janssen. Ik ben in Mei 2014 naar Stichting Boekenwerk gegaan. Van de DBA (Dagbesteding autisme) ging ik met mijn trajectbegeleidster zoeken naar een werkplek. Na veel te zoeken was dit de beste plek voor mij. Toen ik hier voor het eerst kwam voelde ik niet echt op mijn gemak. Maar na een paar weken toen ik ingewerkt was voelde ik mij wel thuis. Er was een opdracht waarbij Joris en ik een introductiefilmpje gingen maken over stichting boekenwerk. Het resultaat was prachtig. Ik kreeg langzaam meer taken en meer verantwoordelijkheid. Nu zit ik zelfs in het artikelgroepje. Ik zorg dat er een mooi artikel klaarstaat. En ik zit ook in het sollicitatiegroepje. We zijn op werkbezoeken geweest, ik kan hele knappe sollicitatiebrieven schrijven, en ik heb zelfs mijn portfolio laten zien! Langzaam maar zeker komt er een werkplek voor mij die ik ook leuk vind natuurlijk.