Reviews deelnemers, netwerk

Juni 2017

Ik ben Mohamed en ik werk al voor bijna een jaar bij Stichting Boekenwerk. Ik begon 24 april 2016 bij Stichting Boekenwerk. 27 maart was mijn laatste dag bij Stichting Boekenwerk.
Ik heb bij Boekenwerk veel geleerd. Boekenwerk werd een vertrouwde omgeving voor mij waar ik me wel thuis voelde. Ik kon daar altijd wel goed werken. De structuur bij Boekenwerk is uitstekend. De taken staan vaak beschreven in een flowchart. Dit is een handige hulpmiddel voor als je het nog nooit hebt gedaan of  je het even niet meer weet wat je moet doen.
Ik heb ook door Boekenwerk een baan bij het vliegveld gevonden. Na een bedrijfsbezoek met Boekenwerk bij het vliegveld kreeg ik er interesse in. Ik ben toen samen met Boekenwerk gaan solliciteren bij het vliegveld. Alles verliep goed en nu mag ik daar ook gaan starten.
Ik ga vanaf 5 april bij het vliegveld Eindhoven Airport werken. Ik ga daar als platform medewerker werken. Ik loop de eerste 2 maanden een proeftijd bij het vliegveld. Daarna kijken we of het aan beide kanten het beviel en of ik daar dan ook langer mag blijven.
Op het begin zal ik vooral met koffers gaan werken. Ik moet dan het vliegtuig inladen en uitladen van koffers. Er zit veel doorgroeimogelijkheden in deze baan. Je kan dan later bijvoorbeeld de vliegtuigen binnenhalen, de trapauto besturen waar de passagiers, stewards en de piloten in en uit de vliegtuig kunnen en met een auto het eten naar het vliegtuig brengen.

Ik heb er veel zin in en wil ook snel mijn stempel drukken.

April 2017

In 2014 ben ik bij Stichting Boekenwerk gekomen. Ook al was het voor mij niet altijd makkelijk, ze hebben me toch altijd geholpen om samen aan mijn toekomst te werken. Ik vond het een fijne werkplek en ik vond het leuk om de SEO en tools te doen.

Dankzij hen heb ik de kans gekregen om een ICT cursus te volgen. Ook hebben ze me geholpen om een stageplek te vinden die aansloot op de cursus en hier is later een baan uitgekomen.

Stichting Boekenwerk bedankt voor alles.

Groeten Jannick

Maart 2017

Ruim een jaar geleden (22 februari 2016) begon ik aan mijn traject bij Stichting Boekenwerk. Sindsdien is er veel gebeurd. Collega-deelnemers zijn uitgevlogen. Er zijn nieuwe collega-deelnemers gekomen. Ik heb stage mogen lopen bij ktc, een consultant en innovator op it-gebied. Ik heb het daar erg naar mijn zin gehad.
De grootste gebeurtenis is echter, dat ik nu zelf ga uitvliegen. Ik ga naar zorgverzekeraar CZ in Tilburg, als administratief medewerker. Ik zal daar eerst 4 maanden op stage gaan, bij wijze van proefplaatsing. Na die 4 maanden zal ik een arbeidsovereenkomst krijgen.
Daarmee komt ook een einde aan mijn tijd bij Stichting Boekenwerk; een leuke en zeer leerzame tijd. Helaas, aan alle leuke dingen komt een eind, maar ik kan me verheugen op een nieuwe uitdaging. En met die uitdaging voor me dank ik Carina en Nicole voor hun begeleiding en wens ik mijn collega-deelnemers alle goeds in hun eigen zoektocht naar een baan.

-Arno Knook

Januari 2016

Hallo, mijn naam is Tim Lenders en ik ben 21 jaar. Voor ik bij Stichting Boekenwerk kwam heb ik 2 jaar de opleiding Frontoffice-medewerker op het Summa College in Eindhoven gedaan. Toen kwam ik er achter dat het toch voldoende aansloot op mijn wensen en ben ik overgestapt naar de opleiding Facilitair dienstverlening ook op het Summa College. Na een half jaar kwam ik thuis te zitten doordat ik te veel tegen mijn Autisme aanliep. Ik ben toen via de gemeente Nuenen terecht gekomen hier bij Stichting Boekenwerk en zit hier sinds augustus 2014. Inmiddels heb ik na een jaar hard aan mezelf te hebben gewerkt een baan gevonden bij Isosun in Best. Mijn functie is allround medewerker. Dit houdt in dat ik zowel administratieve als uitvoerende taken heb. Ik heb hier nu een paar weken gewerkt en heb het er heel erg naar mijn zin. Ook mijn collega’s zijn heel enthousiast over mij. Door de hulp van Stichting Boekenwerk heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen, dit heeft er voor gezorgd dat ik nu een baan heb. Daar ben ik ze heel erg dankbaar voor! Ik ben blij dat ik nu een baan heb gevonden die heel erg goed bij mij past, maar ik ga de gezelligheid hier bij Stichting Boekenwerk ook wel missen. Als laatste wil ik graag de medewerkers en deelnemers van Stichting Boekenwerk bedanken voor een leuke en leerzame tijd met elkaar.

oktober 2015

Ik ben Marco en ik werk op dit moment bij Stichting Boekenwerk, ik ben hier gekomen via leerplicht. Mijn doel hier is om terecht te komen bij een ICT opleiding en om uiteindelijk een betaalde baan in die sector te krijgen. Op dit moment moet ik helaas nog wachten tot mijn opleiding gaat beginnen maar gelukkig aan de andere kant zal dat binnenkort zijn. Maar in de tussen tijd heb ik dus een stage plek bij het bedrijf MatchedMedia gekregen en hun specialisatie ligt bij het maken van reclames en in het printen van foto’s op speciale materialen, zoals dibond, plexiglas met dibond of alleen maar met plexiglas in allerlei verschillende afmetingen. Maar wat ik ook leuk vind om te doen en ook vaak doe voor Stichting Boekenwerk is de SEO’s voor de actie pakketten en de artikelen op de webshop. In mijn vrije tijd game ik ook graag, maar dan vooral mmorpg’s zoals Word of Warcraft.

mei 2015

Over Stichting Boekenwerk heb ik gehoord bij het UWV. Ik heb op de Beemden gezeten en daar ben ik gestopt omdat de school niet bij me pastte. Zo ben ik in april hier terecht gekomen. Mijn taak is het eigen pakket. Ik moet boeken restaureren en dan een foto maken van de boeken. Dan moet ik over het boek schrijven en dit op internet zetten. Bij Stichting Boekenwerk wil ik leren op de computer werken en kleine stapjes zetten om mijn angst te overwinnen. Ik vind het hier prettig.

Ilja Koutcherenko

 

april 2015

Mijn naam is Tony Janssen. Ik ben in Mei 2014 naar Stichting Boekenwerk gegaan. Van de DBA (Dagbesteding autisme) ging ik met mijn trajectbegeleidster zoeken naar een werkplek. Na veel te zoeken was dit de beste plek voor mij. Toen ik hier voor het eerst kwam voelde ik niet echt op mijn gemak. Maar na een paar weken toen ik ingewerkt was voelde ik mij wel thuis. Er was een opdracht waarbij Joris en ik een introductiefilmpje gingen maken over stichting boekenwerk. Het resultaat was prachtig. Ik kreeg langzaam meer taken en meer verantwoordelijkheid. Nu zit ik zelfs in het artikelgroepje. Ik zorg dat er een mooi artikel klaarstaat. En ik zit ook in het sollicitatiegroepje. We zijn op werkbezoeken geweest, ik kan hele knappe sollicitatiebrieven schrijven, en ik heb zelfs mijn portfolio laten zien! Langzaam maar zeker komt er een werkplek voor mij die ik ook leuk vind natuurlijk.